Kniha ŽIJEME s HISTAMÍNOM

 

 final obalka1

 

 ...tajomný, neviditeľný, nepochopený, nevyspytateľný spoločník na každý deň, a pritom tak dôležitý. Taký je histamín. Histamín na seba upozorňuje rôznorodo. Často nám dokáže svojimi prejavmi riadne znepríjemniť život.

zadná strana 

 

Kniha ŽIJEME s HISTAMÍNOM je venovaná vám, ktorí sa zaujímate o problematiku histamínu, histamínovej intolerancie a s histamínom súvisiacich ochorení. Poskytuje hlbšie informácie o tejto celospoločenskej problematike. Poskytuje informácie, ktoré vám nepovie ani lekár. Citlivosť na histamín postihuje čoraz väčšiu časť obyvateľstva, najmä mladé dievčatá, ženy a detskú populáciu nevynímajúc. 

Téma histamín je plná nezodpovedaných otázok. Táto kniha vám poskytuje odpovede na mnohé otázky. Je zostavená z teoretickej a praktickej časti. Teoretická časť je venovaná histamínu. Popisuje čo je histamín, čo o ňom vieme, prečo vzniká citlivosť na histamín, vysvetľuje rozdiel medzi alergiou a intoleranciou, ako súvisí histamín s inými ochoreniami,  čo je histamínová intolerancia a čo nie je, prejavy, toxicitu histamínu a biogénnych amínov, histamín a biogénne amíny v potravinách, diagnostiku, terapiu, eliminačný a nízkohistamínový stravovací režim, vzorové jedálničky, ako súvisia lieky, atopický ekzém, žihľavka, citlivosť na lepok a laktózu s histamínovou intoleranciou, kozmetické prípravky a histamín,  ako sa stravovať mimo domu, priblíži vám  dlhodobý stravovací režim, potraviny ktoré áno, ktoré nie, prírodné antihistaminiká, ktoré probiotické kmene sú  vhodné a ktoré nevhodné, vzorový jedálniček, praktické odporúčania a mnoho iného.

Praktická časť je zostavená zo 44 nízkohistamínových receptov v ktorých som použila tradičné suroviny  všetkých potravinových kategórií pochádzajúcich z nášho zemepisného pásma. Popis jednotlivých receptov je obohatený o krátku informáciu o zdravotných benefitoch surovín a celkový vzhľad dopĺňajú pekne ilustrované fotografie každého jedla. Do každého jedla som použila najdôležitejšiu ingredienciu a tou je láska. Všetky recepty som aj s chuťou zjedla. Pripravila som pre vás aj malý test kvality lepkov z konvenčnej pšenice, pšenice špaldovej a raže. Je až neuveriteľné, ako sa dá  s hmotou, ktorá mi vznikala pod rukami pracovať. Ako sa jednotlivé lepky správajú, aké majú fyziologické vlastnosti podľa mojich zistení sa tiež dočítate v tejto knihe.

blazejova - hit - 3d model v01 (2) 

Kniha je určená širokej verejnosti, pacientom s histamínovou intoleranciou a inými intoleranciami, diétnym  sestrám, kuchárom, zamestnávateľom, výživovým poradcom. Lekárom poslúži ako pomôcka pri stanovení diagnózy a terapii. Publikácia na Slovensku v takomto rozsahu nebola zatiaľ vydaná.

Mojim cieľom bolo previazať teoretické informácie o histamíne s praktickou časťou a poskytnúť vám tak čo najviac informácií, aby sa váš život s histamínom stal krajší a lepší.

Kniha je napísaná a odovzdaná do tlače. Bude vytlačená na kvalitnom papieri, viazaná v kvalitnej tvrdej väzbe a v príjemnom dizajne. Svetlo sveta uzrie začiatkom decembra 2019.

Knihu si môžete už teraz predobjednať za zvýhodnenú cenu, dostane sa k vám skôr ako na pulty kníhkupectiev.

Zvýhodnená cena :  26,- € vrátane poštovného v SR

                                            30,- € vrátane poštovného do ČR 

 

Nech sa páči, svoje objednávky s presnou adresou doručenia, telef. číslom smerujte na email adresu:  blazejovaj@gmail.com  alebo info@minevita.sk

V prípade otázok som k dispozícii na tel.č. 0908 464 530 

Autor a vydavateľ  Janka Blažejová