Baba z cukety

Baba z cukety

Tradične poznáme Babu zo zemiakov. Ide o identické ingrediencie ako na zemiakové placky. Miesto zemiakov som však použila cuketu. Baba neobsahuje žiadne mlieko, lepok a patrí medzi nízkohistamínové jedlá.

Potrebujeme:

1 kg cuketa

5 ks vajíčka

soľ

mleté čierne korenie

mletá rasca

3 strúčiky cesnak

majoránka

Postup:

Rúru si predhrejeme na 250o C.

Cuketu očistíme a nastrúhame. Cuketa obsahuje veľa vody a aby sme hmotu nemali riedku, cuketu vyžmýkame z prebytočnej vody. Pridáme vajíčka, podľa chuti pretlačený alebo nastrúhaný cesnak, korenie, rascu a majoránku. Všetko spolu dôkladne premiešame.

Plech vystelieme papierom na pečenie, potrieme maslom alebo olejom, vylejeme pripravenú cuketu a zapekáme pri 200oC približne 20 minút, podľa toho ako nám pečie rúra. Podávame samostatne alebo so zeleninovým šalátom, môžeme posypať strúhaným syrom.

cuketa zapeč