Cestoviny s cuketovou omáčkou

Cestoviny s cuketovou omáčkou

Jedlo sa hodí na rýchly obed alebo večeru.

 

Potrebujeme

2 ks menšej cukety

1 ks cibule šalotky

1 strúčik cesnaku (nemusí byť)

1 PL zarovnaná hladkej ryžovej múky

200 ml smotanového jogurtu (výborne sa hodí bánovecký, alebo bezlaktózový jogurt)

prepustené maslo ghee alebo ryžový olej

himalájsku ružovú soľ

polomäkký strúhaný syr na posypanie

cestoviny podľa vlastného výberu a tolerancie

Postup

Cestoviny uvaríme podľa návodu.

Očistenú cibuľu nakrájame na jemno. Umytú a ošúpanú cuketu nastrúhame najemno. Maslo alebo olej speníme, pridáme nakrájanú cibuľu, krátko orestujeme, pridáme cuketu, pretlačený cesnak a na miernom ohni dusíme domäkka. Vodu nepridávame, cuketa jej obsahuje veľa. Hladkú ryžovú múku dohladka vymiešame s jogurtom, pridáme do cukety, dostatočne premiešame a necháme prejsť varom. Nakoniec osolíme a podávame s cestovinou. Vrch môžeme posypať polomäkkým strúhaným syrom.