Hliva s brokolicou a karfiolom

Hliva s brokolicou a karfiolom

Potrebujeme

800 -1000 g hlivy ustricovej

200 g karfiolu

200 g brokolice

1 ks cibule

1 – 2 strúčiky cesnaku

olivový olej

mletú rascu

himalájsku ružovú soľ

sušenú alebo čerstvú majoránku

trocha mletej červenej papriky

trocha kurkumy

1 čl kopcovitá tapiokového škrobu na zahustenie

200 – 300 ml vývaru alebo vody (podľa toho, koľko máme hlivy)

 

Postup:

Cibuľu očistíme, pokrájame a osmahneme na olivovom oleji, pridáme pokrájanú hlivu, zalejeme 200 – 300 ml vývaru alebo vody a na miernom ohni dusíme približne 20 minút. Karfiol a brokolicu rozoberieme na malé ružičky a pridáme k hlive a spolu podusíme ešte 5 – 7 minút. Zmes ochutíme pretlačeným cesnakom, mletou rascou,  korením, kurkumou a majoránkou. V troške vody rozmiešame tapiokový škrob s trochou mletej červenej papriky a vylejeme do udusenej hlivy, zľahka premiešame, necháme prejsť varom a nakoniec osolíme. Vhodnou prílohou je  varená celozrnná ryža basmati, špaldové krúpy, lúpaná pohánka, quinoa či jednozrnka alebo halušky z celozrnnej špaldovej krupice.