Koláčik Jarné osvieženie.

Koláčik Jarné osvieženie.

Korpus neobsahuje múku, tvarohový preliv je ochutený pyré z čerstvých bio jahôd zo Záhoria. Koláčik je ľahký a osviežujúci.

Potrebujeme:

Na korpus:

5 vajec

100 g zomletého maku

1 vanilkový cukor

Na preliv:

500 g plnotučného roztierateľného tvarohu

150 g masla

80 g xukor

1 vanilkový cukor

100 g pretlačených jahôd

Postup:

Rozohrejeme rúru, pripravíme si plech alebo formu na pečenie, ktorú vystelieme papierom na pečenie, môžeme ho potrieť maslom.

Oddelíme si bielky od žĺtkov. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh do ktorého pomaly zašľaháme žĺtka, vanilkový cukor a nakoniec opatrne pridávame zomletý mak.

Zmes vylejeme na plech a dáme piecť do predhriatej rúry, pečieme pri 200 oC cca 10-12 min podľa toho ako nám pečie rúra.

Kým korpus chladne, pripravíme si preliv.

Maslo a cukor vyšľaháme do penista, postupne pridávame tvaroh a nakoniec pretlačené jahody. Všetko dôkladne vyšľaháme. Korpus nakrájame na porcie, ktoré prelejeme tvarohovým krémom, ozdobíme jahodami a môžeme podávať, alebo preliv rozotrieme na korpus, nakrájame na porcie, ozdobíme jahodami a podávame. Odporúčam však nechať koláčik odpočívať v chladničke niekoľko hodín, preliv získa tuhšiu konzistenciu a všetky chute sa vzájomne prepoja.

jahoda kol