Morčacie mäso so zeleninovou prílohou

Morčacie mäso so zeleninovou prílohou

 Toto jedlo je nielen veľmi chutné, ale aj jednoduchí na prípravu. K mäsu a zelenine si môžeme pridať aj varenú ryžu alebo pečené zemiaky.

 Potrebujeme

500 g morčacích pŕs

100 ml vody alebo vývaru

½ ks žltej papriky

½ ks oranžovej papriky

½ ks červenej papriky

1 ks menšej cibule

1 strúčik cesnaku

1 ks cukety

¼ hlávky kapusty špicatej

10 ks paradajok Miniroma extra sladké (môžeme vynechať)

himalájsku ružovú soľ

trocha mletého čierneho korenia

¼ ČL kari korenia

½ ČL mletej červenej papriky

¼ ČL mletej rasce

čerstvý alebo sušený tymián

prepustené maslo ghee

Postup

Mäso umyjeme, papierovým obrúskom vysušíme a nakrájame na rezne alebo kocky. Na rozohriatom prepustenom masle ghee mäso z každej strany opečieme, posypeme kari korením, osolíme, zalejeme vodou alebo vývarom a dusíme domäkka.

Zeleninu očistíme, nakrájame na menšie kúsky. Cibuľu nadrobno. Prepustené maslo ghee rozpustíme, pridáme cibuľu a speníme. Zaprášime mletou červenou paprikou, premiešame, pridáme nakrájanú zeleninu a dusíme na miernom ohni 3 – 5 minút. Zelenina mám byť chrumkavá. Vodu nepridávame. Pred dokončením pridáme pretlačený cesnak, mletú rascu, tymián, osolíme, okoreníme. Premiešame, odstavíme a necháme chvíľu postáť, aby sa chute spojili.

Základné suroviny neobsahujú lepok, laktózu.