Omeleta s mozzarellou a zeleninou

Omeleta s mozzarellou a zeleninou

Omeleta nás zasýti na dlhší čas. Hodí sa na raňajky či obed. Môžeme ju pripraviť v rôznych verziách, napr. so zeleninou, šunkou, syrom, šampiňónmi a podávať samotnú alebo so zeleninovým šalátom, zemiakovým pyré. 

Potrebujeme

2 ks vajec

2 PL zarovnané jemných bezlepkových ovsených vločiek

himalájsku ružovú soľ

štipku mletého čierneho korenia

mozzarellu

1 PL sladkej 12 % smotany

1 ks papriky kápie

kúsok póru

zelerovú vňať (môžeme nahradiť petržlenovou vňatou, ligurčekom, bazalkou)

olivový olej

Postup

Ovsené vločky zalejeme trochou teplej vody aby zmäkli. Vajíčka metličkou alebo vidličkou vyšľaháme, pridáme prebytočnej vody zbavené ovsené vločky, nadrobno nakrájaný pór, kápiu a smotanu. Osolíme, okoreníme. Zmes vylejeme na panvicu s rozohriatym olejom, oheň stiahneme a necháme stuhnúť. Hotovú omeletu posypeme zelerovou vňaťou a strúhanou mozzarellou.

Základné suroviny obsahujú laktózu, neobsahujú lepok.