Zeleninové soté

Zeleninové soté

Potrebujeme:

Rôznu zeleninu v rôznom pomere.

Použila som:

1 ks bielu papriku

1 ks červenú papriku

kúsok póru

1 ks mrkvy

ružičkový kel

1 ks cukety

Bio uvarený cícer

3 strúčiky cesnaku

olivový olej

1 čl mletej červenej papriky

štipku čierneho mletého korenia

himalájsku ružovú soľ

bazalku

1 čl kopcovitú tapiokového škrobu

 

Postup:

Zeleninu očistíme, papriky zbavíme jadrovníka a nakrájame na menšie kúsky. Na oleji podusíme pór a mrkvu približne 5 -7 minút. Pridáme nakrájanú papriku a ružičkový kel. Opäť dusíme približne 10 minút. Nakoniec pridáme nakrájanú cuketu (potrebuje najmenej času na to, aby zmäkla) a uvarený cícer. Chvíľku spolu podusíme na miernom ohni, pridáme pretlačený cesnak, mleté čierne korenie, soľ, mletú červenú papriku a premiešame. Tapiokový škrob rozmiešame v 150 ml vody, vylejeme do zeleninovej zmesi, premiešame, necháme prejsť varom a nakoniec dochutíme bazalkou.

Podávame so špaldovými cestovinami alebo ryžou.