Skrížené reakcie medzi potravinami
|
VAJCE
|
pravdepodobnosť 10% hydinové mäso-kura, morka, prepelica, hus, kačica
ostatné vajcia (hus, kačica, holub, pštros, prepelica), možné: perie
|
MLIEKO KRAVSKÉ
|
pravdepodobnosť 10% hovädzie a teľacie mäso
95% ovčie a kozie mlieko, možné: kobylie a ťavie mlieko
|
ARAŠIDY
|
pravdepodobnosť 10% šošovica, sója, fazuľa, hrach, vlčí bôb, paradajka, lieskový orech
možné: prídatné látky, aditíva: quar guma-E412, karubin -E410, tragant guma-E413, arabi guma-414
|
PŠENICA
|
do 20% raž a jačmeň
|
LIESKOVÉ ORECHY
|
vlašský orech, kešu, pistácia, paraorech, pekan makadam,
možné: obilniny, kiwi, mak a sezamové semiačká
|
SEZAM
|
mak, horčica, slnečnica, repka olejka, stromové orechy, strukoviny
možné: mak, kiwi
|
KREVETY
|
kôrovce a mäkkýše: krab, rak homár, langusta, rak, kalamár, chobotnice, ustrice aj iné mušle
|
KOROVCE
|
rak, krab, homár, langusta
možné: rybie parazity, šváby, roztoče
|
RYBY
|
iné druhy rýb - morské aj sladkovodné
|
JABLKO
|
broskyňa, nektarinka, slivka, čerešňa, višňa, marhuľa, malina, jahoda, ostružina , zeler, surové zemiaky
možné: hruška, kukurica, lieskový orech, vlašské orechy, gaštan arašidy, špargľa, hlávkový šalát, hrozno
|
MELÓN
|
všetky možné druhy melónov, banán, avokádo, banán, tekvica, cuketa, patizón, kiwi, latex
možné: uhorka a broskyňa
|
SÓJA
|
arašidy, šošovica, rôzne druhy bôbov
možné: horčica, sezam, slnečnica, fazuľa, hrach, vlašský orech,kokos, mandle, kešu, para orech, latex
|
POMARANČ
|
možné: grep, citrón, limetka
|
ZELER
|
petržlen, mrkva, červená paprika, koreniny: koriander, fenikel, aníz, rasca, libeček, kôpor, možné: mango, uhorka, melón
|
CIBUĽA
|
pór, cesnak
|
KIWI
|
avokádo, sezam, papája, mak, Latex, lieskový orech, ryža, zeler
možné: niektoré druhy ovocia
|
BAKLAŽÁN
|
možné: paradajka, paprika, zemiaky, nové korenie, čierne korenie
|
OLIVY
|
ananás, šafán, jasmín, broskyňa, hruška, kiwi, stromové orechy, melón, možné: stromy jaseň, platan, breza, orgová, vtáči zob, zlatý dážď
|
BRAVČOVÉ MASO
|
mačka
|