Knižná publikácia ŽIJEME s HISTAMÍNOM

Knižná publikácia ŽIJEME s HISTAMÍNOM

...tajomný, neviditeľný, nepochopený, nevyspytateľný spoločník na každý deň, a pri tom dôležitý. Taký je histamín. Histamín na seba upozorňuje rôznorodo, často nám dokáže svojimi prejavmi riadne znepríjemniť život. Ako histamínu porozumieť, ako sa s ním naučiť žiť v symbióze, ako sa vzájomne rešpektovať a odpovede na mnohé ďalšie otázky nájdete práve v knihe ŽIJEME s HISTAMÍNOM.

 hit obalka

Milí priatelia!

Kniha ŽIJEME s HISTAMÍNOM rozumieme histamínu je venovaná vám, ktorí sa zaujímate o problematiku histamínu, histamínovej intolerancie a súvisiacich ochorení. Poskytuje hlbšie informácie o tejto celospoločenskej problematike. Citlivosť na histamín postihuje čoraz väčšiu časť obyvateľstva, najmä mladé dievčatá, ženy, detskú populáciu nevynímajúc.

   Téma histamín je plná nezodpovedaných otázok. Táto kniha vám poskytuje odpovede na mnohé tieto otázky. Je zostavená z teoretickej a praktickej časti. Teoretická časť je venovaná histamínu. Popisuje čo je histamín, čo o ňom vieme, prečo vzniká citlivosť na histamín, vysvetľuje rozdiel medzi alergiou a intoleranciou, ako súvisí histamín s inými ochoreniami,  čo je histamínová intolerancia a čo nie je. Prejavy, toxicitu histamínu a biogénnych amínov, histamín a biogénne amíny v potravinách, diagnostiku, terapiu, eliminačný a nízkohistamínový stravovací režim, vzorové jedálničky, ako súvisia lieky, zápalové ochorenia čriev, atopický ekzém, žihľavka, citlivosť na lepok a laktózu s histamínovou intoleranciou, kozmetické prípravky a histamín,  ako sa stravovať mimo domu. Priblíži vám  dlhodobý stravovací režim, potraviny ktoré áno, ktoré nie, prírodné antihistaminiká, ktoré probiotické kmene sú  vhodné a ktoré nevhodné, vzorový jedálniček, praktické odporúčania a mnoho iného.

     Praktická časť je zostavená zo 44 nízkohistamínových receptov v ktorých som použila tradičné suroviny  všetkých potravinových kategórií pochádzajúcich z nášho zemepisného pásma, okrem avokáda, ktoré je veľmi dobre tolerované. Popis jednotlivých receptov je obohatený o krátku informáciu o zdravotných benefitoch surovín. Celkový vzhľad dopĺňajú pekne ilustrované fotografie každého jedla. Do každého jedla som použila najdôležitejšiu ingredienciu a tou je láska. Všetky recepty som so svojou rodinou s chuťou zjedla.

     Pripravila som pre vás aj malý test kvality lepkov z konvenčnej pšenice, pšenice špaldovej a raže. Je až neuveriteľné, ako sa dá  s hmotou, ktorá mi vznikala pod rukami pracovať. Ako sa jednotlivé lepky správajú. Aké majú fyziologické vlastnosti podľa mojich zistení sa tiež dočítate v tejto knihe.

   Kniha je určená širokej verejnosti, pacientom s histamínovou intoleranciou a inými intoleranciami, diétnym  sestrám, kuchárom, zamestnávateľom a v neposlednom rade aj lekárom a každému, koho zaujíma problematika histamínu. Publikácia na Slovensku v takomto rozsahu nebola zatiaľ vydaná.

     Mojim cieľom bolo previazať teoretické informácie o histamíne, vlastné skúsenosti s praktickou časťou a poskytnúť vám tak čo najviac informácii, aby sa váš život s histamínom stal krajší a lepší.

   Kniha je napísaná, čaká na tlač. Bude vytlačená na kvalitnom papieri, viazaná v kvalitnej tvrdej väzbe a v príjemnom dizajne. Robím všetko preto, aby uzrela svetlo sveta začiatkom decembra 2019.

 

Knihu si môžete už teraz zakúpiť za zvýhodnenú cenu vrátane poštovného v SR a ČR  na  start lab , kúpou podporíte nielen jej vydanie ale aj to, že problematika histamínu osloví širokú verejnosť. Za čo Vám ďakujem.

 Cena 28,- €, vrátane poštovného a pridám aj podpis.

 

Ak máte otázky, rada na ne odpoviem. Pokojne ma kontaktujte na t.č. 0908 464 530

 

                

Ďakujem vám                                                             Janka Blažejová