Bezlepkové cestoviny s omáčkou z kozej fety a kozej bryndze.

Bezlepkové cestoviny s omáčkou z kozej fety a kozej bryndze.

Trh ponúka širokú škálu bezlepkových cestovín, ktoré sú vhodné pri intolerancii na lepok či celiakii, pri diabetes a pre všetkých, ktorí sa chcú zdravšie stravovať.

Tie kvalitnejšie sú vyrobené len z prírodných surovín bez konzervačných látok, aditív, zahusťovadiel, ochucujúcich látok a v BIO kvalite, napr. zo strukovín (šošovica, hrach, fazuľa) a vody. Nájdeme ich v predajniach zdravej výživy, e-shopoch a najnovšie aj v prírodných lekárňach.

Toto jedlo pripravíme rýchlo a jednoducho a zároveň nám dodá dostatok vlákniny a bielkovín.

Potrebujeme

125 g bezlepkových cestovín z hrachu alebo inej strukoviny

1 PL ryžového oleja

125 g kozej bryndze

150 g kozej fety

kozie maslo (bežné maslo)

kyslá smotana podľa chuti

soľ (pozor, feta je slaná)

Postup

Cestoviny uvaríme podľa návodu.

Maslo necháme roztopiť, pridáme koziu bryndzu a koziu fetu. Oheň zmiernime a za stáleho miešania nám bryndza a feta získa krémovú konzistenciu. Odstavíme.

Uvarené cestoviny scedíme, prelejeme čistou vodou, omastíme ryžovým olejom. Rozdelíme na porcie, zalejeme omáčkou z byndze a fety, kto chce môže si pridať kyslú smotanu a je hotovo.

Väčší gurmáni si môžu pridať opraženú cibuľku alebo slaninku avšak teba počítať s vyššou energetickou hodnotou a sú ťažšie stráviteľné.