Bezlepkové cestoviny s omáčkou z kozej fety a kozej bryndze.
Trh ponúka širokú škálu bezlepkových cestovín, ktoré sú vhodné pri intolerancii na lepok či celiakii, pri diabetes a pre všetkých, ktorí sa chcú zdravšie stravovať.
Tie kvalitnejšie sú vyrobené len z prírodných surovín bez konzervačných látok, aditív, zahusťovadiel, ochucujúcich látok a v BIO kvalite, napr. zo strukovín (šošovica, hrach, fazuľa) a vody. Nájdeme ich v predajniach zdravej výživy, e-shopoch a najnovšie aj v prírodných lekárňach.
Toto jedlo pripravíme rýchlo a jednoducho a zároveň nám dodá dostatok vlákniny a bielkovín.
Potrebujeme
125 g bezlepkových cestovín z hrachu alebo inej strukoviny
1 PL ryžového oleja
125 g kozej bryndze
150 g kozej fety
kozie maslo (bežné maslo)
kyslá smotana podľa chuti
soľ (pozor, feta je slaná)
Postup
Cestoviny uvaríme podľa návodu.
Maslo necháme roztopiť, pridáme koziu bryndzu a koziu fetu. Oheň zmiernime a za stáleho miešania nám bryndza a feta získa krémovú konzistenciu. Odstavíme.
Uvarené cestoviny scedíme, prelejeme čistou vodou, omastíme ryžovým olejom. Rozdelíme na porcie, zalejeme omáčkou z byndze a fety, kto chce môže si pridať kyslú smotanu a je hotovo.
Väčší gurmáni si môžu pridať opraženú cibuľku alebo slaninku avšak teba počítať s vyššou energetickou hodnotou a sú ťažšie stráviteľné.