Brokolicové placky

Brokolicové placky

Brokolica je výbornou zeleninou nielen čo do chuti ale aj svojim obsahom vitamínov a minerálov a pozitívnymi účinkami na organizmus. V brokolici nájdeme veľké množstvo betakaroténu, vitamínu C, vitamíny B1, B9 - kyselinu listovú, B12, vitamín E. Z minerálov horčík, draslík, selén, železo, fosfor. Obsahom vápnika sa stáva prednostne doplnkom výživy pri ochoreniach kĺbov, osteoporóze. Konzumáciou brokolice si zlepšujeme trávenie, činnosť svalov, imunitný systém, činnosť srdca, lepšiu krvotvorbu.

Potrebujeme

200 g brokolice

100 g bezlepkových ovsených vločiek

4 ks vajec

1 – 2 strúčiky cesnaku

himalájsku ružovú soľ

mleté čierne korenie

majoránku

trocha ryžového oleja

masť na smaženie

Postup

Brokolicu rozoberieme na ružičky a uvaríme v pare na skus. Ovsené vločky namočíme na 5 - 10 minút do teplej vody. Uvarenú brokolicu nakrájame na malé kúsky, preložíme do misy, pridáme ovsené vločky zbavené prebytočnej vody a vajcia. Podľa chuti osolíme, okoreníme, pridáme pretlačený cesnak, majoránku, pokvapkáme ryžovým olejom, premiešame a necháme chvíľku postáť, aby sa chute spojili. Panvicu, na ktorej budeme smažiť vytrieme masťou, rozohrejeme a polievkovou lyžicou naberáme zmes, vytvarujeme placku a osmažíme z každej strany dozlatova.

Základné suroviny neobsahujú lepok, laktózu.