Cestoviny s cuketovou omáčkou
Jedlo sa hodí na rýchly obed alebo večeru.
Potrebujeme
2 ks menšej cukety
1 ks cibule šalotky
1 strúčik cesnaku (nemusí byť)
1 PL zarovnaná hladkej ryžovej múky
200 ml smotanového jogurtu (výborne sa hodí bánovecký, alebo bezlaktózový jogurt)
prepustené maslo ghee alebo ryžový olej
himalájsku ružovú soľ
polomäkký strúhaný syr na posypanie
cestoviny podľa vlastného výberu a tolerancie
Postup
Cestoviny uvaríme podľa návodu.
Očistenú cibuľu nakrájame na jemno. Umytú a ošúpanú cuketu nastrúhame najemno. Maslo alebo olej speníme, pridáme nakrájanú cibuľu, krátko orestujeme, pridáme cuketu, pretlačený cesnak a na miernom ohni dusíme domäkka. Vodu nepridávame, cuketa jej obsahuje veľa. Hladkú ryžovú múku dohladka vymiešame s jogurtom, pridáme do cukety, dostatočne premiešame a necháme prejsť varom. Nakoniec osolíme a podávame s cestovinou. Vrch môžeme posypať polomäkkým strúhaným syrom.