Cuketové kôpky so syrom

Cuketové kôpky so syrom

Potrebujeme

3 menšie cukety

130 g syra ementál alebo iného syra

2 strúčiky cesnaku (nemusí byť)

kúsok póru

150 g kukuričných lupienkov

2 PL pohánkovej múky (môžeme nahradiť kukuričnou)

2 vajcia

himalájsku ružovú soľ

mleté čierne korenie

ryžový olej na vymastenie plechu

Postup

Cuketu umyjeme, nastrúhame, posolíme a necháme 20 minút postáť aby pustila šťavu. Kukuričné lupienky namočíme na pár minút do vody aby zmäkli.

Po 20 minútach cuketu vyžmýkame (vodu môžeme použiť do polievky), pridáme nastrúhaný syr, na drobno nakrájaný pór, pretlačený cesnak, mleté čierne korenie, vajcia, pohánkovú múku, a prebytočnej vody zbavené kukuričné lupienky. Už nesolíme, osolili sme cuketu pred zbavením vody. Zmes dôkladne premiešame.

Plech vystelieme papierom na pečenie a potrieme ryžovým olejom, na ktorý pomocou lyžice kladieme kôpky zmesi a pečieme pri 180o C – 200oC (podľa toho ako nám pečie rúra) 15 minút.

Podávame samostatne so zeleninovým šalátom alebo so zemiakovým pyré.

Suroviny si môžeme upraviť tak, že zvýšime podiel syra a znížime podiel kukuričných lupienkov.

cuket cuketa na pekači