Dusená zelenina s ryžou
Veľakrát sa stane, že na prípravu jedla mám menej času. V takýchto prípadoch sa snažím pripraviť jedlo, ktoré nie je náročné na čas (vlastne robím také všetky), je výživné a aj chutí. Tento pokrm neobsahuje laktózu, lepok, je nízkohistamínový.
Potrebujeme
½ hrnčeka ryže basmati
1 ks mrkva
čínska kapusta
1 cibuľa šalotka
1 PL maslo ghee
strúhaný čerstvý zázvor (1/2 čl)
himalájska soľ
troška čierneho mletého korenia
¼ čl kari korenia
Postup
Ryžu uvaríme klasickým spôsobom.
Na panvici rozohrejeme maslo ghee.
Očistenú cibuľu, čínsku kapustu nakrájame , očistenú mrkvu nastrúhame a pridáme k rozohriatemu maslu ghee. Pridáme nastrúhaný zázvor, premiešame a dusíme asi 5 minút na miernom ohni.
Pridáme uvarenú ryžu, posypeme kari korením, osolíme, okoreníme, zľahka premiešame aby sa chute prepojili ,chvíľku podusíme a odstavíme.