Jablkový puding
Puding je osviežujúci, vhodný ako desiata či olovrat alebo ako dezert. Je obmenou klasických škrobových pudingov na ktoré sme zvyknutí. Žiaľ, mnohí z nás trpia na rôzne potravinové intolerancie a práve tento puding je vhodný pre nich. Neobsahuje laktózu, histamín, vajcia, lepok.
Potrebujeme
250 g – 300 g dusených jabĺk
1 PL tapiokového škrobu
troška škorice (nemusí byť)
cukor (množstvo a druh podľa vlastného výberu, použila som trstinový)
Postup
Ošúpané nastrúhané jablká dusíme na miernom ohni do mäkka (dávame pozor, aby sa neprichytili na dno nádoby) . Keď už majú jablká konzistenciu kaše, pridáme cukor a škoricu a rozmixujeme na hladkú hmotu. Tapiokový škrob rozmiešame v troške vody, pridáme k rozmixovaným jablkám, necháme prejsť varom, odstavíme a nalejeme do studenou vodou vypláchnutých misiek alebo pohárov.
Poznámka: do jabĺk môžeme pridať hrozienka