Koláčiky z ovsených vločiek

Koláčiky z ovsených vločiek

Koláčiky sú jednoduché nielen na suroviny, ale aj na prípravu. Hodia sa k čaju či káve. Neobsahujú vajcia, lepok a ak použijeme bezlaktózové maslo, alebo prepustené maslo, sú aj bez laktózy.

Potrebujeme

200 g jemných bezlepkových ovsených vločiek

100 g mandľovej múky

50 g melasového cukru (kto má rád sladšie , môže pridať)

½ ČL mletej škorice

1/2 bal vanilkového cukru

½ bal bezfosfátového prášku do pečiva

3 PL kukuričného škrobu

1 PL medu

50 g rozpusteného masla

Postup

Rúru si predhrejeme na 220 o C. Plech vystelieme papierom na pečenie a potrieme maslom.

Ovsené vločky zalejeme vlažnou vodou tak, aby boli ponorené a necháme zmäknúť na pár minút. Všetky suroviny zmiešame, pridáme ovsené vločky zbavené vody a zmes dobre premiešame. Vznikne lepivá hmota. Lyžicou kladieme malé kôpky na pripravený plech. Pečieme cca 10 - 12 minút, podľa toho ako nám pečie rúra, pri 220 oC.

Zmes môžeme obohatiť o oriešky alebo kúsky čokolády.