Koláčiky z ovsených vločiek
Koláčiky sú jednoduché nielen na suroviny, ale aj na prípravu. Hodia sa k čaju či káve. Neobsahujú vajcia, lepok a ak použijeme bezlaktózové maslo, alebo prepustené maslo, sú aj bez laktózy.
Potrebujeme
200 g jemných bezlepkových ovsených vločiek
100 g mandľovej múky
50 g melasového cukru (kto má rád sladšie , môže pridať)
½ ČL mletej škorice
1/2 bal vanilkového cukru
½ bal bezfosfátového prášku do pečiva
3 PL kukuričného škrobu
1 PL medu
50 g rozpusteného masla
Postup
Rúru si predhrejeme na 220 o C. Plech vystelieme papierom na pečenie a potrieme maslom.
Ovsené vločky zalejeme vlažnou vodou tak, aby boli ponorené a necháme zmäknúť na pár minút. Všetky suroviny zmiešame, pridáme ovsené vločky zbavené vody a zmes dobre premiešame. Vznikne lepivá hmota. Lyžicou kladieme malé kôpky na pripravený plech. Pečieme cca 10 - 12 minút, podľa toho ako nám pečie rúra, pri 220 oC.
Zmes môžeme obohatiť o oriešky alebo kúsky čokolády.