Kuracie mäso s hlivou

Kuracie mäso s hlivou

Iste ste si všimli, že moje recepty sú na prípravu veľmi jednoduché čo sa týka času ale aj surovín. Verte mi, takéto jedlá sú najchutnejšie a viete prečo? Pretože majú prirodzenú chuť, ktorá nie je degradovaná množstvom príchutí a zbytočných ochucovadiel. Viac menej pripravujem jedlá zo zeleniny a strukovín, občas jedlá s mäsom a to hlavne hydinou, najmä morčacie. Dnes som pripravila mäso kuracie, ktoré pochádza z overenej farmy, bez antibiotík a hormónov.

Potrebujeme

750 g kuracie prsia

400 g hliva ustricovitá

3 PL maslo ghee

himalájska soľ

1 čl zarovnaná kari korenie

1 PL  zarovnaná tapiokový škrob

Na prílohu

bezlepkové kukuričné cestoviny, soľ a avokádový olej

Postup

Kuracie prsia opláchneme a nakrájame na malé kúsky, osolíme a zasypeme kari korením.

V poháriku alebo mištičke zmiešame tapiokový škrob s troškou vody a dobre rozmiešame. Pridáme k mäsu a najlepšie rukami premiešame, aby sa každý kúsok obalil korením, soľou a tapiokom.

Ghee rozpustíme v hlbšej panvici, pridáme mäso a dusíme na miernom, ohni. Ak je mäso kvalitné, nemá toľko vody, takže stane sa, že treba podliať troškou zeleninového vývaru alebo vody.

Hlivu opláchneme a nakrájame na tenko, pridáme k mäsu a spolu dusíme, pokiaľ mäso nie je celkom mäkké.

Cestoviny uvaríme podľa návodu, precedíme, opláchneme z nich prebytočný kukuričný škrob, osolíme a zakápneme avokádový olejom. Ako príloha sa hodí aj ryža basmati, červená ryža, quinoa alebo iná bezlepková cestovina.

No a máme hotovo.

Toto jedlo je bez lepku, mlieka, vajec a je vhodné aj pre histaminikov. V prípade, že histaminik netoleruje kari korenie , stačí vynechať.

kuracie mäso