Kuracie mäso s hlivou
Iste ste si všimli, že moje recepty sú na prípravu veľmi jednoduché čo sa týka času ale aj surovín. Verte mi, takéto jedlá sú najchutnejšie a viete prečo? Pretože majú prirodzenú chuť, ktorá nie je degradovaná množstvom príchutí a zbytočných ochucovadiel. Viac menej pripravujem jedlá zo zeleniny a strukovín, občas jedlá s mäsom a to hlavne hydinou, najmä morčacie. Dnes som pripravila mäso kuracie, ktoré pochádza z overenej farmy, bez antibiotík a hormónov.
Potrebujeme
750 g kuracie prsia
400 g hliva ustricovitá
3 PL maslo ghee
himalájska soľ
1 čl zarovnaná kari korenie
1 PL zarovnaná tapiokový škrob
Na prílohu
bezlepkové kukuričné cestoviny, soľ a avokádový olej
Postup
Kuracie prsia opláchneme a nakrájame na malé kúsky, osolíme a zasypeme kari korením.
V poháriku alebo mištičke zmiešame tapiokový škrob s troškou vody a dobre rozmiešame. Pridáme k mäsu a najlepšie rukami premiešame, aby sa každý kúsok obalil korením, soľou a tapiokom.
Ghee rozpustíme v hlbšej panvici, pridáme mäso a dusíme na miernom, ohni. Ak je mäso kvalitné, nemá toľko vody, takže stane sa, že treba podliať troškou zeleninového vývaru alebo vody.
Hlivu opláchneme a nakrájame na tenko, pridáme k mäsu a spolu dusíme, pokiaľ mäso nie je celkom mäkké.
Cestoviny uvaríme podľa návodu, precedíme, opláchneme z nich prebytočný kukuričný škrob, osolíme a zakápneme avokádový olejom. Ako príloha sa hodí aj ryža basmati, červená ryža, quinoa alebo iná bezlepková cestovina.
No a máme hotovo.
Toto jedlo je bez lepku, mlieka, vajec a je vhodné aj pre histaminikov. V prípade, že histaminik netoleruje kari korenie , stačí vynechať.