Kuracie prsia na kápii s varenou mrkvou a karfiolom

Kuracie prsia na kápii s varenou mrkvou a karfiolom

O tom, že mrkva nám poskytuje mnoho vitamínov, minerálov, antioxidantov, vlákniny niet pochýb. O mrkve, jednotlivých druhoch a jej blahodárnych účinkoch na ľudský organizmus sa dočítate v článku Mrkva, neobyčajne obyčajná zelenina.

Potrebujeme

2 ks kuracie prsia

1čl rovná tapiokový škrob

ryžový olej alebo maslo ghee

1 menšia kápia

soľ

kurkuma

2 dcl prevarená voda alebo vývar

Na prílohu:

fialová mrkva

karfiol

soľ

maslo ghee

Postup

Mäso umyjeme, osušíme, nakrájame na menšie kúsky, zasypeme tapiokovým škrobom a premiešame tak, aby tapiok obalil každý kúsok mäsa.

Fialovú mrkvu očistíme, vrch zrežeme, nakrájame na kolieska alebo na kocky, karfiol rozoberieme na ružičky.

Kápiu umyjeme, zbavíme jadrovníka a nakrájame.

V hrnčeku rozohrejeme olej alebo ghee, pridáme nakrájanú kápiu a dusíme cca 3-5 min. pridáme tapiokom obalené mäso, zalejeme vodou, oheň zmiernime a dusíme domäkka. Ku koncu posypeme kurkumou a osolíme.

Pozor: s tapiokom opatrne, hustne!

Fialovú mrkvu a karfiol varíme v parnom hrnci na skus približne 15 min. Uvarenú zeleninu osolíme, pokvapkáme roztopeným ghee a zľahka premiešame. Môžeme podávať.