Kuracie prsia na kápii s varenou mrkvou a karfiolom
O tom, že mrkva nám poskytuje mnoho vitamínov, minerálov, antioxidantov, vlákniny niet pochýb. O mrkve, jednotlivých druhoch a jej blahodárnych účinkoch na ľudský organizmus sa dočítate v článku Mrkva, neobyčajne obyčajná zelenina.
Potrebujeme
2 ks kuracie prsia
1čl rovná tapiokový škrob
ryžový olej alebo maslo ghee
1 menšia kápia
soľ
kurkuma
2 dcl prevarená voda alebo vývar
Na prílohu:
fialová mrkva
karfiol
soľ
maslo ghee
Postup
Mäso umyjeme, osušíme, nakrájame na menšie kúsky, zasypeme tapiokovým škrobom a premiešame tak, aby tapiok obalil každý kúsok mäsa.
Fialovú mrkvu očistíme, vrch zrežeme, nakrájame na kolieska alebo na kocky, karfiol rozoberieme na ružičky.
Kápiu umyjeme, zbavíme jadrovníka a nakrájame.
V hrnčeku rozohrejeme olej alebo ghee, pridáme nakrájanú kápiu a dusíme cca 3-5 min. pridáme tapiokom obalené mäso, zalejeme vodou, oheň zmiernime a dusíme domäkka. Ku koncu posypeme kurkumou a osolíme.
Pozor: s tapiokom opatrne, hustne!
Fialovú mrkvu a karfiol varíme v parnom hrnci na skus približne 15 min. Uvarenú zeleninu osolíme, pokvapkáme roztopeným ghee a zľahka premiešame. Môžeme podávať.