Morčacie mäso na koreňovej zelenine

Morčacie mäso na koreňovej zelenine

Potrebujeme

500 g morčacieho mäsa

1 ks mrkvy

kúsok zeleru

½ papriky kápie

1 ks malej cibule

1 cm zázvoru

1 PL tapioku

himalájsku ružovú soľ

prepustené maslo ghee

½ ČL kurkumy

150 ml vývaru alebo vody

Postup

Očistenú mrkvu, zeler, papriku a zázvor nastrúhame. Cibuľu nakrájame na nadrobno. V panvici rozohrejeme maslo, pridáme nastrúhanú zeleninu s cibuľou a krátko orestujeme. Mäso umyjeme, osušíme papierovou utierkou , nakrájame na malú kúsky, zasypeme tapiokom a premiešame, aby tapiok obalil kúsky mäsa.

Mäso pridáme k zelenine, poprášime kurkumou, premiešame, zalejeme vývarom alebo vodou a pod pokrievkou dusíme do zmäknutia. Nakoniec osolíme. Vhodnou prílohou je ryža, quinoa alebo ryžové cestoviny

 morčacie soté