Morčacie mäso na koreňovej zelenine
Potrebujeme
500 g morčacieho mäsa
1 ks mrkvy
kúsok zeleru
½ papriky kápie
1 ks malej cibule
1 cm zázvoru
1 PL tapioku
himalájsku ružovú soľ
prepustené maslo ghee
½ ČL kurkumy
150 ml vývaru alebo vody
Postup
Očistenú mrkvu, zeler, papriku a zázvor nastrúhame. Cibuľu nakrájame na nadrobno. V panvici rozohrejeme maslo, pridáme nastrúhanú zeleninu s cibuľou a krátko orestujeme. Mäso umyjeme, osušíme papierovou utierkou , nakrájame na malú kúsky, zasypeme tapiokom a premiešame, aby tapiok obalil kúsky mäsa.
Mäso pridáme k zelenine, poprášime kurkumou, premiešame, zalejeme vývarom alebo vodou a pod pokrievkou dusíme do zmäknutia. Nakoniec osolíme. Vhodnou prílohou je ryža, quinoa alebo ryžové cestoviny