Morčacie mäso so zeleninovou prílohou
Toto jedlo je nielen veľmi chutné, ale aj jednoduchí na prípravu. K mäsu a zelenine si môžeme pridať aj varenú ryžu alebo pečené zemiaky.
Potrebujeme
500 g morčacích pŕs
100 ml vody alebo vývaru
½ ks žltej papriky
½ ks oranžovej papriky
½ ks červenej papriky
1 ks menšej cibule
1 strúčik cesnaku
1 ks cukety
¼ hlávky kapusty špicatej
10 ks paradajok Miniroma extra sladké (môžeme vynechať)
himalájsku ružovú soľ
trocha mletého čierneho korenia
¼ ČL kari korenia
½ ČL mletej červenej papriky
¼ ČL mletej rasce
čerstvý alebo sušený tymián
prepustené maslo ghee
Postup
Mäso umyjeme, papierovým obrúskom vysušíme a nakrájame na rezne alebo kocky. Na rozohriatom prepustenom masle ghee mäso z každej strany opečieme, posypeme kari korením, osolíme, zalejeme vodou alebo vývarom a dusíme domäkka.
Zeleninu očistíme, nakrájame na menšie kúsky. Cibuľu nadrobno. Prepustené maslo ghee rozpustíme, pridáme cibuľu a speníme. Zaprášime mletou červenou paprikou, premiešame, pridáme nakrájanú zeleninu a dusíme na miernom ohni 3 – 5 minút. Zelenina mám byť chrumkavá. Vodu nepridávame. Pred dokončením pridáme pretlačený cesnak, mletú rascu, tymián, osolíme, okoreníme. Premiešame, odstavíme a necháme chvíľu postáť, aby sa chute spojili.
Základné suroviny neobsahujú lepok, laktózu.