Nepečená dobrota z ovsených vločiek

Nepečená dobrota z ovsených vločiek

Na sladké dobroty z ovsených vločiek pečených aj nepečených existuje veľa receptov. Často sa inšpirujem rôznymi receptami a upravujem si ich podľa vlastnej potreby. Mnohokrát recepty obsahujú suroviny ktoré mi nevyhovujú a tieto nahradzujem buď zdravšími surovinami alebo ich nahradím inými, ktoré nepokazia očakávaný konečný výsledok.

Potrebujeme

280 g jemných bezlepkových ovsených vločiek

100 g mandľovej múky, alebo  mandlí rozmixovaných na múku

1 ks vanilkový cukor

130 g masla

5 PL medu

2 PL trstinového cukru

za hrsť nesírenych hrozienok, pridať môžeme aj iné sušené ovocie, napr. brusnice, figy, datle, marhule, slivky a aj kúsky bielej či tmavej čokolády

3 PL kokosového oleja

Na polevu

50 g horkej čokolády, môžeme nahradiť bielou, bielou vegánskou

15 g masla

Postup

Ovsené vločky rozmixujeme. Pridáme sušené ovocie nakrájané na malé kúsky, mandľovú múku, cukor, vanilkový cukor a dobre premiešame. Na miernom ohni rozpustíme maslo, kokosový olej, pridáme med a vylejeme so sypkej zmesi. Všetko dôkladne vymiešame.

Sklenenú okrúhlu misku na pečenie korpusov (môžeme použiť aj inú nádobu) vystelieme papierom na pečenie. Na takto pripravenú misku zmes rovnomerne rozvrstvíme.

Vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu s maslom a mierne vychladnutú natrieme vrch nepečeného koláča. Aspoň 1,5 až 2 hodiny necháme postáť v chladničke, aby sa všetky suroviny spojili.   

Ak máte radi veľmi sladké, cukor môžete zvýšiť.