Omeleta s mozzarellou a zeleninou
Omeleta nás zasýti na dlhší čas. Hodí sa na raňajky či obed. Môžeme ju pripraviť v rôznych verziách, napr. so zeleninou, šunkou, syrom, šampiňónmi a podávať samotnú alebo so zeleninovým šalátom, zemiakovým pyré.
Potrebujeme
2 ks vajec
2 PL zarovnané jemných bezlepkových ovsených vločiek
himalájsku ružovú soľ
štipku mletého čierneho korenia
mozzarellu
1 PL sladkej 12 % smotany
1 ks papriky kápie
kúsok póru
zelerovú vňať (môžeme nahradiť petržlenovou vňatou, ligurčekom, bazalkou)
olivový olej
Postup
Ovsené vločky zalejeme trochou teplej vody aby zmäkli. Vajíčka metličkou alebo vidličkou vyšľaháme, pridáme prebytočnej vody zbavené ovsené vločky, nadrobno nakrájaný pór, kápiu a smotanu. Osolíme, okoreníme. Zmes vylejeme na panvicu s rozohriatym olejom, oheň stiahneme a necháme stuhnúť. Hotovú omeletu posypeme zelerovou vňaťou a strúhanou mozzarellou.
Základné suroviny obsahujú laktózu, neobsahujú lepok.