Palacinka z ovsených vločiek

Palacinka z ovsených vločiek

Keď potrebujem odísť na dlhšie z domu a nechcem obedovať v reštaurácii, tak si pripravím sýtejšie raňajky, ktoré ma nielen zasýtia ale dodajú mi aj potrebné množstvo energie a výživných látok.

 Na 1 palacinku potrebujeme

2 PL ovsených vločiek

troška prevarenej vody

himalájska soľ

mletá rasca

hrášok ghee

nezrejúci syr , ja som použila gazdovskú parenicu

zelenina, zvolila som kápiu

Postup

Vločky namočíme tak aby vznikla kaša, nesmú plávať vo vode, v tom prípade, treba prebytočnú vodu odstrániť. Do mäkkých vločiek pridáme vajíčko, mletú rascu, soľ a vymiešame by nám vznikla krásna hmota.

Ghee rozohrejeme na panvičke, vylejeme pripravenú vajičkovo-ovsenú hmotu a z každej strany opečieme do ružova. Podávame teplé so strúhaným syrom a zeleninou. Výborné!

Palacinka chutí výborne aj  na sladko. Vynecháte rascu, znížite množstvo soli a hotovú palacinku polejete javorovým sirupom alebo natriete domácim lekvárom, zasypete strúhanými orechmi a pod.

ovos, ovsené vločky ovos, ovsene vločky