Palacinka z ovsených vločiek
Keď potrebujem odísť na dlhšie z domu a nechcem obedovať v reštaurácii, tak si pripravím sýtejšie raňajky, ktoré ma nielen zasýtia ale dodajú mi aj potrebné množstvo energie a výživných látok.
Na 1 palacinku potrebujeme
2 PL ovsených vločiek
troška prevarenej vody
himalájska soľ
mletá rasca
hrášok ghee
nezrejúci syr , ja som použila gazdovskú parenicu
zelenina, zvolila som kápiu
Postup
Vločky namočíme tak aby vznikla kaša, nesmú plávať vo vode, v tom prípade, treba prebytočnú vodu odstrániť. Do mäkkých vločiek pridáme vajíčko, mletú rascu, soľ a vymiešame by nám vznikla krásna hmota.
Ghee rozohrejeme na panvičke, vylejeme pripravenú vajičkovo-ovsenú hmotu a z každej strany opečieme do ružova. Podávame teplé so strúhaným syrom a zeleninou. Výborné!
Palacinka chutí výborne aj na sladko. Vynecháte rascu, znížite množstvo soli a hotovú palacinku polejete javorovým sirupom alebo natriete domácim lekvárom, zasypete strúhanými orechmi a pod.