Pečená cvikla s batatom
Potrebujeme
4 ks menšej cvikle alebo 2 väčšie
1 ks batat
ryžový olej
polotvrdý syr
himalájsku ružovú soľ
mleté čierne korenie
tymián
Postup
Cviklu a batat očistíme a nakrájame na malé kocky. Dno sklenenej misky vhodnej do rúry alebo inej nádoby na pečenie pokvapkáme ryžovým olejom, pridáme nakrájanú cviklu, osolíme, okoreníme, posypeme tymiánom a zapekáme 15 – 20 minút pri teplote 180 o C. Do zapečenej cvikle pridáme nakrájaný batat (ak by sme ho zapekali naraz s cviklou, vznikla by z neho kaša), na malé kúsky nakrájaný syr, ktorý sa nám krásne roztečie a pečieme ešte 15 minút. Hotovú cviklu s batatom môžeme poliať kyslou smotanou. Podávame ako samostatné jedlo, chutí však aj s celozrnnou basmati ryžou.