Pečená cvikla s batatom

Pečená cvikla s batatom

Potrebujeme

4 ks menšej cvikle alebo 2 väčšie

1 ks batat

ryžový olej

polotvrdý syr

himalájsku ružovú soľ

mleté čierne korenie

tymián

Postup

Cviklu a batat očistíme a nakrájame na malé kocky. Dno sklenenej misky vhodnej do rúry alebo inej nádoby na pečenie pokvapkáme ryžovým olejom, pridáme nakrájanú cviklu, osolíme, okoreníme, posypeme tymiánom a zapekáme 15 – 20 minút pri teplote 180 o C. Do zapečenej cvikle pridáme nakrájaný batat (ak by sme ho zapekali naraz s cviklou, vznikla by z neho kaša), na malé kúsky nakrájaný syr, ktorý sa nám krásne roztečie a pečieme ešte 15 minút. Hotovú cviklu s batatom môžeme poliať kyslou smotanou. Podávame ako samostatné jedlo, chutí však aj s celozrnnou basmati ryžou. 

zapečená cvikla peč ena cvikla