Plnená paprika bez paradajok

Plnená paprika bez paradajok

Tradične pripravujeme plnenú papriku s paradajkovým pretlakom alebo paradajkovým kečupom a z bravčového mäsa. Veľa ľudí má problém nielen s bravčovým mäsom, ale aj s paradajkami či už alergiu alebo histamínovú intoleranciu. Medzi týchto ľudí patrím aj ja. Paradajkový pretlak alebo kečup môžeme nahradiť kečupom z červenej repy a zeleniny. Kečup nie je nič iné ako hustá zeleninová omáčka a teda môžeme si ju pripraviť z rôznych druhov zeleniny.

Potrebujeme

500 g Bio morčacieho mäsa

6 ks paprík vhodných na plnenie

2 Bio vajcia

½ hrnčeka Arborio ryže

olivový olej

himalájsku ružovú soľ

mleté čierne korenie

2 ks bobkového listu

1 ks cibule

1 ČL mletej červenej papriky

1 ČL mletej papriky na zásmažku

1 PL ovsenej bezlepkovej múky

 

Recept na prípravu kečupu z červenej repy (cvikle)

 

Postup

Mäso pomelieme, pridáme soľ, mleté čierne korenie, mletú červenú papriku, prepláchnutú ryžu, vajcia a dôkladne premiešame. Papriky umyjeme vršok zrežeme, opatrne vyberieme jadrovník a naplníme pripravenou zmesou. Zo zmesi môžeme vytvarovať aj guľky. Pripravené papriky a guľky zalejeme vodou, len tak, aby boli ponorené, pridáme bobkový list , celú očistenú cibuľu a varíme na miernom ohni asi 30-40 minút. Uvarené papriky a guľky vyberieme.

Z oleja, ovsenej múky a mletej červenej papriky pripravíme zásmažku, pridáme k vývaru, dôkladne premiešame, pridáme kečup z červenej repy (cvikle), uvarené papriky a guľky a necháme prejsť varom. Podľa chuti dosolíme a dokoreníme. Podávame so špaldovým alebo zemiakovým knedlíkom či špaldovým kváskovým chlebom alebo aj bez prílohy.

Najlepšie som si ju vychutnala samostane bez prílohy.