Plnená paprika bez paradajok
Tradične pripravujeme plnenú papriku s paradajkovým pretlakom alebo paradajkovým kečupom a z bravčového mäsa. Veľa ľudí má problém nielen s bravčovým mäsom, ale aj s paradajkami či už alergiu alebo histamínovú intoleranciu. Medzi týchto ľudí patrím aj ja. Paradajkový pretlak alebo kečup môžeme nahradiť kečupom z červenej repy a zeleniny. Kečup nie je nič iné ako hustá zeleninová omáčka a teda môžeme si ju pripraviť z rôznych druhov zeleniny.
Potrebujeme
500 g Bio morčacieho mäsa
6 ks paprík vhodných na plnenie
2 Bio vajcia
½ hrnčeka Arborio ryže
olivový olej
himalájsku ružovú soľ
mleté čierne korenie
2 ks bobkového listu
1 ks cibule
1 ČL mletej červenej papriky
1 ČL mletej papriky na zásmažku
1 PL ovsenej bezlepkovej múky
Recept na prípravu kečupu z červenej repy (cvikle)
Postup
Mäso pomelieme, pridáme soľ, mleté čierne korenie, mletú červenú papriku, prepláchnutú ryžu, vajcia a dôkladne premiešame. Papriky umyjeme vršok zrežeme, opatrne vyberieme jadrovník a naplníme pripravenou zmesou. Zo zmesi môžeme vytvarovať aj guľky. Pripravené papriky a guľky zalejeme vodou, len tak, aby boli ponorené, pridáme bobkový list , celú očistenú cibuľu a varíme na miernom ohni asi 30-40 minút. Uvarené papriky a guľky vyberieme.
Z oleja, ovsenej múky a mletej červenej papriky pripravíme zásmažku, pridáme k vývaru, dôkladne premiešame, pridáme kečup z červenej repy (cvikle), uvarené papriky a guľky a necháme prejsť varom. Podľa chuti dosolíme a dokoreníme. Podávame so špaldovým alebo zemiakovým knedlíkom či špaldovým kváskovým chlebom alebo aj bez prílohy.
Najlepšie som si ju vychutnala samostane bez prílohy.