Pohánkový bulgur s dusenou zeleninou

Pohánkový bulgur s dusenou zeleninou

Pohánkový bulgur sa vyrába z čiastočne uvarených pohánkových krúpov, ktoré sa dobre vysušia a trhajú na malé kúsky. Bulgur sa pripravuje podobne ako ryža, na 1 diel bulguru treba 2-2,5 diela vody, varí sa 7-10 minút a nechá sa dôjsť pod pokrievkou aspoň 15 minút.. Bulgur je pekne sypký, nelepí sa. Hodí sa ako príloha k mäsu, zeleninovým jedlám, do zeleninových fašírok, do šalátov ale aj na sladký spôsob v podobe kaše.

Potrebujeme

50 g suchého bulguru

1 cibuľa

ryžový olej

himalájska soľ

trocha kurkumy

Zelenina

zeleninu si môžeme zvoliť podľa vlastného výberu

1 mrkva

špicatá kapusta

1 čl xukor

mleté čierne korenie

¼ čl kari korenie

himalájska soľ

maslo ghee

Postup

Pohánkový bulgur uvaríme podľa návodu.

Mrkvu očistíme a nastrúhame na jemnom strúhadle.

Špicatú kapustu nakrájame na tenké rezance.

Cibuľu očistíme, nakrájame nadrobno. V kastrólku rozpustíme ryžový olej, pridáme cibuľu a restujeme do sklovita. Pridáme uvarený bulgur,poprášime kurkumou, dobre premiešame, osolíme, chvíľku podusíme na miernom ohni a odstavíme.

Maslo ghee rozpustíme, pidáme xukor, kari korenie, zeleninu a dusíme 10-15 min. Nakoniec osolíme a okoreníme.