Príloha z tekvice hokkaidó a karotky
Zeleninové prílohy sú chutné k mäsu, servírujem ich najmä k zeleninovým fašírkam zapečenými v rúre bez tuku alebo k dusenej zelenine, duseným šampiňónom a podobne. Kombinácia tekvice hokkaidó s karotkou vykúzli nielen jedlo plné výživných látok ale aj vynikajúcu zamatovú chuť, originálnu vôňu a nakoniec aj veľmi príťažlivú farbu.
Potrebujeme
1 ks menšia tekvica hokkaidó
2 k stredne veľká karotka
(tento pomer tekvice a karotky je optimálny, chute sa výborne prelínajú)
1 ks malá cibuľka
čerstvé maslo
himalájska ružová soľ
Postup
Tekvicu, mrkvu a cibuľu očistíme, pokrájame na menšie kúsky a varíme do zmäknutia. Vodu zlejeme (môžeme použiť na polievku), pučidlom popučíme, pridáme maslo (nemusíme šetriť), osolíme a vymiešame na hladkú kašičku. Hotovo!