Príloha z tekvice hokkaidó a karotky

Príloha z tekvice hokkaidó a karotky

Zeleninové prílohy sú chutné k mäsu, servírujem ich najmä k zeleninovým fašírkam zapečenými v rúre bez tuku alebo k dusenej zelenine, duseným šampiňónom a podobne. Kombinácia tekvice hokkaidó s karotkou vykúzli nielen jedlo plné výživných látok ale aj vynikajúcu zamatovú chuť, originálnu vôňu a nakoniec aj veľmi príťažlivú farbu.

Potrebujeme

1 ks menšia tekvica hokkaidó

2 k stredne veľká karotka

(tento pomer tekvice a karotky je  optimálny, chute sa výborne prelínajú) 

1 ks malá cibuľka

čerstvé maslo

himalájska ružová soľ

Postup

Tekvicu, mrkvu a cibuľu očistíme, pokrájame na menšie kúsky  a varíme do zmäknutia. Vodu zlejeme (môžeme použiť na polievku), pučidlom popučíme, pridáme maslo (nemusíme šetriť), osolíme a vymiešame na hladkú kašičku. Hotovo!