Prívarok z cukety a kvaky

Prívarok z cukety a kvaky

Prívarky sú veľmi vďačné ľahkostáviteľné jedlo v každom ročnom období. V lete keď potrebujeme osviežiť pripravíme si ich na studeno. Na prípravu môžeme použiť rôznu zeleninu. Ako príloha sú vhodné zemiaky, ryža či cestoviny lepkové aj bezlepkové.

Potrebujeme

1-2 ks cuketa

1 ks kvaka

1 cibuľa šalotka

2 strúčiky cesnak

himalájska ružová soľ

trocha mleté čierne korenie

1 čl tapiokový škrob

avokádový olej

1 kelímok bezlaktózová smotana alebo rastlinná smotana

kúsok masla na zjemnenie

Postup

Kvaku očistíme, cuketu umyjeme, nešúpeme a aj s kvakou nakrájame na malé kúsky.

Cibuľu ošúpeme a nakrájame na nadrobno.

V hrnčeku rozohrejeme avokádový olej, pridáme cibuľu a chvíľku restujeme.

K cibuli pridáme nakrájanú kvaku, cuketu a pretlačený cesnak, dusíme na miernom ohni približne 15 minút, občas premiešame. Vodu nepridávame, cuketa vodu pustí.

Hotovú zeleninu osolím okoreníme.

1 čl tapiokového škrobu rozhabarkujeme v 2 PL vody a vylejeme do zeleniny, krásne sa nám zahustí.

Takto pripravenú zeleninu zalejeme smotanou a necháme veľmi krátko prejsť varom a nakoniec zjemníme kúskom masla.