Prívarok zo zemiakov a ružičkového kelu
Príprava prívarku je veľmi jednoduchá, napriek tomu je chutný a výživný. Prívarok je vhodný pre dospelých aj deti. Neobsahuje laktózu ani lepok.
Potrebujeme
200 g ružičkového kelu
400 g zemiakov varný typ A
mletú rascu
himalájsku ružovú soľ
2 ks bobkového listu
1 PL plná hladkej ryžovej múky
2 PL prepusteného masla ghee
Postup
Zemiaky zbavíme šupky a nakrájame na malé kocky. Ružičkový kel umyjeme a nakrájame na polovice, menšie ružičky poliť nemusíme. Zemiaky a ružičkový kel zalejeme vodou tak, aby boli len ponorené, pridáme bobkový list a trocha mletej rasce a varíme do mäkka. Z prepusteného masla a ryžovej múky pripravíme zásmažku, vylejeme do uvarených zemiakov a ružičkového kelu, premiešame, necháme prejsť varom osolíme a odstavíme. Prívarok môžeme podávať samostatne, s chlebíkom, vareným vajíčkom, vareným mäsom a kto chce a môže zhrešiť môže si pridať údeninu.