Špagetová tekvica s mletým mäsom

Špagetová tekvica s mletým mäsom

Špagetová tekvica je druh tekvice, ktorý sa vyznačuje tou zaujímavosťou, že sa využíva ako náhrada za klasické špagety z múky lepkovej a bezlepkovej. Dužina sa po pečení alebo varení rozpadá na vlákna- špagety. Tieto chutné zeleninové špagety sú nízkokalorické, sú bohatým zdrojom vitamínov skupiny A, B, C, E, K, alfa a beta karoténu, minerálnych látok, ako vápnika, horčíka, draslíka, sodíka, síry, stopových prvkov, ako železa, mangánu, medi, selénu, zinku, zdroj aminokyselín, omega 3 mastných kyselín. A tiež, bielkovín, sacharidov a vlákniny. 

Potrebujeme

1 ks špagetovej tekvice

olivový olej na potretie tekvice

himalájsku ružovú soľ

500 g EKO mletého morčacieho mäsa 

(môže byť aj iný druh mäsa)

1 ks menšej cibule

5-6 ks šampiňónov

2 Čl mletej červenej papriky

ryžový olej pod mäso

Postup

Pripravíme si plech na pečenie, kde budeme tekvicu piecť. Plech vystelieme papierom na pečenie. Rúru predhrejeme na 180o C.

Tekvicu rozrežeme pozdĺž, odstránime jadrovník. Tekvicu zvnútra potrieme olivovým olejom, osolíme a dužinou dolu uložíme na plech. Pečieme približne 30 až 40 min pri 180 o C.

Cibuľu nakrájame na malé kúsky. Šampiňóny ošúpeme a nakrájame. Cibuľu osmahneme na oleji, pridáme nakrájané šampiňóny, chvíľu podusíme, pridáme mleté mäso, zasypeme mletou červenou paprikou, premiešame a na miernom ohni dusíme do mäkka, ak treba, podlejeme trochou vody. Hotové mäso osolíme a dobre premiešame.

Upečenú tekvicu necháme trocha vychladnúť a vidličkou vydlabávame špagety. Servírujeme s pripravenou mäsovou zmesou. Mňam.

 spagetova tekvicaspag