Zapečená cuketa v smotanovej omáčke

Zapečená cuketa v smotanovej omáčke

Potrebujeme

cuketu alebo bielu tekvicu

syr na strúhanie podľa vlastnej voľby (možeme nahradiť aj bezlaktózovým)

150 ml kyslej smotany

1 ks vajce

2 strúčiky cesnaku

himalájsku ružovú soľ

trochu mletého čierneho korenia

trochu kurkumy

rukolu

maslo

ryžový olej

Postup

Cuketu ošúpeme a nakrájame približne na 1,5 - 2 cm vysoké kolieska. Plech vystelieme papierom na pečenie a potrieme maslom. Kolieska cukety naukladáme na plech. Syr nastrúhame. V miske vymiešame smotanu, vajce, pretlačený cesnak, himalájsku soľ, mleté čierne korenie, kurkumu, pokrájanä rukolu a 1/3 nastrúhaného syra. Kolieska cukety posypeme stúhaným syrom a každé jednotlivo zalejeme pripravenou smotanovou omáčkou. Napokon pokvapkáme ryžovým olejom. Pečieme v predhriatej rúre na 180 o C 15 – 20 minút, podľa toho, ako nám pečie rúra.

Ako príloha sa hodia varené zemiaky alebo zeleninový šalát.

cuketa