Zeleninové soté
Potrebujeme
Rôznu zeleninu v rôznom pomere.
Použila som
1 ks bielu papriku
1 ks červenú papriku
kúsok póru
1 ks mrkvy
ružičkový kel
1 ks cukety
Bio uvarený cícer
3 strúčiky cesnaku
olivový olej
1 čl mletej červenej papriky
štipku čierneho mletého korenia
himalájsku ružovú soľ
bazalku
1 čl kopcovitú tapiokového škrobu
Postup
Zeleninu očistíme, papriky zbavíme jadrovníka a nakrájame na menšie kúsky. Na oleji podusíme pór a mrkvu približne 5 -7 minút. Pridáme nakrájanú papriku a ružičkový kel. Opäť dusíme približne 10 minút. Nakoniec pridáme nakrájanú cuketu (potrebuje najmenej času na to, aby zmäkla) a uvarený cícer. Chvíľku spolu podusíme na miernom ohni, pridáme pretlačený cesnak, mleté čierne korenie, soľ, mletú červenú papriku a premiešame. Tapiokový škrob rozmiešame v 150 ml vody, vylejeme do zeleninovej zmesi, premiešame, necháme prejsť varom a nakoniec dochutíme bazalkou.
Podávame so špaldovými cestovinami alebo ryžou.