Zelerová nátierka

Zelerová nátierka

Určite viacerí z nás si často povedia, „čo na obed“, „čo na večeru“, obzvlášť, keď máme stravovacie obmedzenia. Dobrou voľbou je zelerová nátierka s domácim ražným kváskovým chlebíkom.

Potrebujeme

300 g nastrúhaného zeleru

2 varené vajcia

3 PL kyslej smotany môže byť aj bezlaktózová alebo rastlinná mandľová

1/2 nastrúhaného jablka 

himalájsku ružovú soľ

mleté biele korenie

Postup

Zeler  nastrúhame a krátko podusíme na miernom ohni s troškou vody. Do vychladnutého zeleru nastrúhame varené vajcia, nastrúhané jablko, 3 PL kyslej smotany, osolíme, okoreníme a dobre premiešame. Necháme postáť, aby sa všetky chute spojili. Podávame s kváskovým domácim chlebíkom.

Chutí výborne.