Zelerová nátierka
Určite viacerí z nás si často povedia, „čo na obed“, „čo na večeru“, obzvlášť, keď máme stravovacie obmedzenia. Dobrou voľbou je zelerová nátierka s domácim ražným kváskovým chlebíkom.
Potrebujeme
300 g nastrúhaného zeleru
2 varené vajcia
3 PL kyslej smotany môže byť aj bezlaktózová alebo rastlinná mandľová
1/2 nastrúhaného jablka
himalájsku ružovú soľ
mleté biele korenie
Postup
Zeler nastrúhame a krátko podusíme na miernom ohni s troškou vody. Do vychladnutého zeleru nastrúhame varené vajcia, nastrúhané jablko, 3 PL kyslej smotany, osolíme, okoreníme a dobre premiešame. Necháme postáť, aby sa všetky chute spojili. Podávame s kváskovým domácim chlebíkom.
Chutí výborne.