Kniha ŽIJEME s HISTAMÍNOM je venovaná vám, ktorí sa zaujímate o problematiku histamínu, histamínovej intolerancie a s histamínom súvisiacich ochorení. Poskytuje hlbšie informácie o tejto celospoločenskej problematike. Poskytuje informácie, ktoré vám nepovie ani lekár. Citlivosť na histamín postihuje čoraz väčšiu časť obyvateľstva, najmä mladé dievčatá, ženy a detskú populáciu nevynímajúc.
Téma histamín je plná nezodpovedaných otázok. Táto kniha vám poskytuje odpovede na mnohé otázky. Je zostavená z teoretickej a praktickej časti. Teoretická časť je venovaná histamínu. Popisuje čo je histamín, čo o ňom vieme, prečo vzniká citlivosť na histamín, vysvetľuje rozdiel medzi alergiou a intoleranciou, ako súvisí histamín s inými ochoreniami, čo je histamínová intolerancia a čo nie je, prejavy, toxicitu histamínu a biogénnych amínov, histamín a biogénne amíny v potravinách, diagnostiku, terapiu, eliminačný a nízkohistamínový stravovací režim, vzorové jedálničky, ako súvisia lieky, atopický ekzém, žihľavka, citlivosť na lepok a laktózu s histamínovou intoleranciou, kozmetické prípravky a histamín, ako sa stravovať mimo domu, priblíži vám dlhodobý stravovací režim, potraviny ktoré áno, ktoré nie, prírodné antihistaminiká, ktoré probiotické kmene sú vhodné a ktoré nevhodné, vzorový jedálniček, praktické odporúčania a mnoho iného.
Praktická časť je zostavená zo 44 nízkohistamínových receptov v ktorých som použila tradičné suroviny všetkých potravinových kategórií pochádzajúcich z nášho zemepisného pásma a stredomorského pásma. Popis jednotlivých receptov je obohatený o krátku informáciu o zdravotných benefitoch surovín a celkový vzhľad dopĺňajú pekne ilustrované fotografie každého jedla. Do každého jedla som použila najdôležitejšiu ingredienciu a tou je láska. Všetky recepty som aj s chuťou zjedla. Pripravila som pre vás aj malý test kvality lepkov z konvenčnej pšenice, pšenice špaldovej a raže. Je až neuveriteľné, ako sa dá s hmotou, ktorá mi vznikala pod rukami pracovať. Ako sa jednotlivé lepky správajú, aké majú fyziologické vlastnosti podľa mojich zistení sa tiež dočítate v tejto knihe.
Kniha je určená širokej verejnosti, pacientom s histamínovou intoleranciou a inými intoleranciami, diétnym sestrám, kuchárom, zamestnávateľom, výživovým poradcom. Lekárom poslúži ako pomôcka pri stanovení diagnózy a terapii. Publikácia na Slovensku v takomto rozsahu nebola zatiaľ vydaná.
Mojim cieľom bolo previazať teoretické informácie o histamíne s praktickou časťou a poskytnúť vám tak čo najviac informácií, aby sa váš život s histamínom stal krajší a lepší.
Kniha je vytlačená na kvalitnom papieri, viazaná v kvalitnej tvrdej väzbe a v príjemnom dizajne.
Knihu si môžete objednať za výhodnejšiu cenu 12,- € ako v kníhkupectvách, poteší nielen vás, ale aj vašich blízkych, priateľov a známych.
Nech sa páči, svoje objednávky s presnou adresou doručenia, telef. číslom smerujte na email adresu: blazejovaj@gmail.com alebo info@minevita.sk alebo si objednajte priamo v eshope
V prípade otázok som k dispozícii na tel.č. 0908 464 530
V spolupráci so spoločnosťou BESTSTYLE sme pre Vás pripravili nielen výhodný predaj knihy, ale aj možnosť poradenstva individuálneho aj pre kolektívy, semináre. Viac sa dočítate ak kliknete na adresu : Kniha BESTSTYLE